Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Tlf. +45 32 25 80 01

Vask, rengøring og behandling på bilens aluminiumsfælge

★ OBS! På mobilsidan klickar du på bilvårdsguiden i menyn uppe till vänster vid logotypen ★

Bilens fælge udsættes for de hårdeste belastninger. Da hjulene har den nærmeste kontakt med vejen, udsættes de også for en masse forurenende stoffer som tjære, vejsalt, flyverust og bremsestøv. Hvis du ikke fjerner dette snavs, risikerer fælgen at korrodere og blive beskadiget.

Når du rengør fælgene, er det vigtigt at vælge det rigtige rengøringsmiddel og bruge de rigtige metoder. I princippet kan man sige, at fælgene skal rengøres på samme måde som hele bilen, dvs. forvask, kold affedtning, flyverustfjernelse, tjærefjernelse, håndvask og beskyttelse (voks). Der findes syrebaserede fælgrensere, som kan fjerne både rust og tjære på samme tid. Selv om disse kan være effektive, er de ikke helt nemme og sikre at bruge. Hvis produktet anvendes på en ikke-resistent overflade, kan overfladen blive beskadiget. Vi anbefaler i stedet at bruge to midler i første omgang, en flyverustfjerner, der fjerner metalpartikler, og en tjærefjerner, der opløser det oliebaserede snavs. Disse er nemme at bruge og svære at begå fejl med.

Selv det mest genstridige snavs på fælgene er let at fjerne med Autodude-produkter!

Det anbefales at foretage en grundig og korrekt rengøring og behandling af fælgene mindst om efteråret og foråret, når du skifter dine dæk. Det vil gøre det sværere for snavs at sætte sig fast på dæk og fælge. Desuden vil det være langt mere behageligt at skifte dæk, når fælgene er rene, samtidig med at det også vil lette fremtidige vaske, da det vil være langt lettere at rengøre, når fælgene er godt beskyttet af et voks- eller forseglingslag.

Autodude's guide til rengøring af fælge:

Nedenfor gennemgår vi nogle tips og forklarer, hvordan du skal bruge produkterne, når du renser og behandler fælgene. Tjek altid brugsanvisningen for det produkt, du skal bruge.

 1. Placer fælgene på en overflade, hvor der ikke er risiko for at ridse fælgen. Brug f.eks. nogle træplanker eller et gammelt gulvtæppe.
 2. Forvask fælgene meget omhyggeligt! Helst med en skumlanse, og brug også et opløsningsmiddelbaseret rengøringsmiddel med en højtryksrenser til at fjerne løst snavs og gammel voks fra fælgen. Fælge bør vaskes i forbindelse med dækskift.
 3. Sørg for, at fælgen er tør. Det gør du ved at tørre den med en mikrofiberklud, trykluft eller en biltørrer, inden du anvender rengøringsmidlet. Sprøjt derefter fælgrens på fælgen, og lad den virke i ca. 5-15 minutter. Lad ikke produktet tørre ind på overfladen.
 4. Hvis det er nødvendigt, kan du øge fælgrensens effektivitet ved at bruge en fælgbørste eller en pensel. Vælg en blød en af slagsen for at undgå, at der dannes nye ridser. Fordel produktet forsigtigt over hele fælgen, uden at glemme bolthullerne.
 5. Når produktet har virket, er det tid til at skylle fælgrensen grundigt af. Gentag behandlingen om nødvendigt.
 6. Kan du se nogle sorte prikker, som du føler er meget stædige? Det er sandsynligvis asfalt- eller tjærepletter. For at fjerne disse skal du sørge for, at fælgen er tør (igen). Tør den forinden med en mikrofiberklud. Sprøjt en tjærefjerner på fælgen, og lad det virke så længe som muligt, ca. 5-15 minutter. Lad ikke midlet tørre ind på overfladen. Hvis der er limede balancevægte, skal du undgå kontakt med disse, da midlet er effektivt mod lim og derfor også kan opløse limen til vægtene.
 7. Skyl tjærefjernelsesmidlet grundigt af. Hvis ikke alt snavs er blevet fjernet på dette tidspunkt, kan der anvendes et rengøringsler til at fjerne det mest stædige snavs. Du kan finde ud af, hvordan du bruger rengøringsler her.
 8. Håndvask hjulene med enten et opløsningsbaseret rengøringsmiddel eller en bilshampoo. Dette vil fjerne eventuelle rester fra rustfjerneren og kold affedtningsmiddel. Det gør overfladen så ren som muligt og giver dermed en god overflade for en eventuel beskyttelse i form af fælgvoks eller fælgforsegling.
 9. Hvis du ønsker det, kan du også polere fælgene for at fjerne ridser og eventuelle fejl og mangler. Poler i sektioner og med passende metoder og tilbehør. Her kan f.eks. en poleringskugle eller en poleringskegle være til stor hjælp. Hvis du har ulakerede fælge (de fleste er lakerede), skal du bruge et polermiddel, der er beregnet til metalpolering. For lakerede fælge fungerer et "almindeligt polermiddel" godt (det samme som bilens lak).
 10. Endelig skal du beskytte fælgen! Du kan enten bruge en særlig fælgvoks eller helst en fælgforsegling, der normalt giver en rigtig god beskyttelse med god holdbarhed.
 11. For at opnå det absolut bedste resultat bør fælgen poleres, før fælgeforseglingen påføres, men det er også muligt at forsegle en upoleret fælg. Naturlig voks er ikke beregnet til at modstå den varme, der opstår omkring fælgen under bremsning, så hvis du vil bruge en voks, er det bedre at vælge en syntetisk voks for at opnå længere holdbarhed. 
 12. Hvordan du påfører forseglingsmiddel eller voks, kan du finde separate instruktioner for, f.eks. her. Et andet tip er at påføre dækglans på dækkene samtidig.
 13. Nyd dine rene fælge!

Anvendbare produkter i dette trin:

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

 • Markedets bedste bilplejeprodukter
 • 60 dages åbent køb med fri retur
 • Sikre betalingsmuligheder
 • Hurtig levering 1-3 dage
 • Billig fragt
 • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
 • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.