Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Bilens forvask - Det vigtigste trin

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

At forvaske bilen på den rigtige måde er absolut den vigtigste del når du skal rengøre bilen. Gør det forsigtigt og på den rigtige måde! Med forvask kan man fjerne forskellige typer af snavs og belægninger, der sidder på dens overflade f.eks. vejstøv, løst snavs, forurenende stoffer og endda gammelt voks. Det er vigtigt at fjerne det løse snavs, før du begynder at vaske bilen mekanisk for at undgå nye ridser på bilen.

De forskellige typer af forvaskemidler opdeles normalt groft sagt i to forskellige typer, enten betegnes et forvaskemiddel som et voksopløsende forvaskemiddel eller som et vokssikkert forvaskemiddel, der ikke indeholder opløsningsmidler, hvor sidstnævnte gør det muligt for voksen at forblive ved rengøring uden at påvirke den væsentligt. Voksopløsningsmiddel anvendes, når man ønsker at foretage en grundig rengøring og dermed få en helt ren overflade. Det kan være ved polering, eller hvis der skal påføres et nyt lag voks eller lakbeskyttelse på overfladen. Denne type rengøring foretages normalt kun et par gange om året. Forvaskning af bilen med et vokssikker forvaskemiddel, der ikke påvirker din eksisterende beskyttelse, er derfor en glimrende måde at vedligeholde din bil på, da du med minimal indsats slipper af med snavset oven på den eksisterende beskyttelse.

TIP! I vinterperioden anbefaler vi hos Autodude, at du bruger en kold affedtning sammen med forvasken, i det mindste med jævne mellemrum. Årsagen er, at sne og slud binder udstødningsgasser og oliebaseret snavs, der sprøjter op på lakken og sætter sig fast. Vi anbefaler, at du anvender kold affedtning som det første trin, dvs. før skummet - det giver kold affedtningen en lang virkningstid og tid til at bearbejde det oliebaserede snavs. Påfør kun kold affedtning op til dørhåndtagene på din bil, da det kan påvirke gummilisterne omkring f.eks. vinduerne negativt. Kom derefter et lag forvaskmiddel oven på kold affedtningsmidlet, og skyl de to dele af i samme trin. På denne måde giver du de to komponenter den længst mulige arbejdstid, samtidig med at du sparer penge, tid og ressourcer.

De bedste og hurtigste resultater opnås ved at bruge en moderne foam lance (skum) forvask. Fordelen ved en skumbaseret forvask er, at midlet ikke løber af eller tørrer så hurtigt på overfladen. Det bliver på plads og virker længere, hvilket gør det lettere at fjerne snavs. Hvis du bruger en skumlanse til at vaske din bil, bliver arbejdet også meget sjovere og kan være en ny måde at pleje din bil på.

Autodudes guide til forvask

 1. (Kold affedtning) Påfør kold affedtning på en "tør" bil, dvs. det første du gør, når du starter din forvask, er at påføre det rundt om hele bilen op til bilens dørhåndtag, undgå at sprøjte midlet på f.eks. gummilister og baglygter (af en eller anden grund kan disse ikke lide kold affedtning, men det er ikke en katastrofe, hvis det tilfældigvis rammer dem, bare vær lidt ekstra omhyggelig når du skyller, at du får kold affedtningen helt af).
 2. Sprøjt forsigtigt forvaskmidlet på bilens overflade. Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi en skumbaseret forvask, der påføres med en skumlanse. Start med at påføre midlet nederst på bilen og bevæg dig derefter opad - dette skyldes, at bilen har tendens til at være mest beskidt nederst, på denne måde har midlet en længere virkningstid, hvilket øger effekten af forvasken.
 3. Lad bilen stå så længe som muligt uden at lade midlet tørre på overfladen, på denne måde får midlet lov til at arbejde på snavset.
 4. Skyl bilen grundigt med rigeligt vand. Hvis det er muligt, skal du bruge en højtryksrenser. Skyl bilen fra bunden og arbejd dig derefter opad.
 5. Opløsningsmidlet har fjernet den gamle voks, når vandet ikke længere perler på overfladen. Du kan let se dette på f.eks. motorhjelmen. Der bør ikke være nogen overfladespænding, som voksen ellers skaber, når den påføres.

Brugbare produkter til dette trin

 

 

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

 • Markedets bedste bilplejeprodukter
 • 60 dages åbent køb med fri retur
 • Sikre betalingsmuligheder
 • Hurtig levering 1-3 dage
 • Billig fragt
 • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
 • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.