Autodude
Nordens største bilplejebutik!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar

Her har vi samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål, som kundeservice modtager. Prøv at finde svaret på dit spørgsmål, før du kontakter kundeservice. Glem ikke at læse vores bilplejeguide og produktbeskrivelser for alle produkter.

Generel information om bilpleje

Polering

Foam lance

Priser, levering og betaling

Service, retur og andet

GENEREL INFORMATION OM BILPLEJE

Jag har aldrig vasket en bil. Hvordan gør jeg? Hvad skal jeg tænke på?

Bilpleje behøver ikke at være så svært. Vi anbefaler at du begynder med at læse vores bilplejeguide. Den finder du her!.

Hvordan plejer jeg min bil?

I vores bilplejeguide har vi samlet en masse instruktioner til alle trin i bilplejen, inklusivt de mest krævende dele. Vi anbefaler, at du læser instruktionerne i fred og ro, de kan hjælpe dig meget.

Hvad skal jeg bruge til at vaske bilen?

På vores hjemmeside er der pakker i forskellige størrelser med udvalgte produkter. De indeholder de bedste og mest overkommelige produkter for at få det, der kræves for at komme i gang med bilvasken. Alle pakker indeholder produkter til både grundig rengøring og lettere vedligeholdelsesvask (se pakkerne her). Du finder mere information om, hvad du muligvis har brug for i vores bilplejeguide.

Indeholder jeres produkter silikone?

Ikke alle, men mange produkter indeholder silikone. Nogle synes, at silikone er en dårlig ting, men det behøver ikke at være tilfældet. Du skal undgå silikone, hvis bilen f.eks. skal afleveres til lakkering. Men silikoner har også mange fordele og bruges i mange produkter fra alle mærker. Der findes mange forskellige typer af silikoner, og de har forskellige anvendelsesområder.

Hvordan rengør og beskytter jeg mine fælge?

I princippet kan det siges, at fælgene skal rengøres efter samme procedure som ved vask af hele bilen. Det vil sige forvask, tjærefjernelse, kold affedtning, håndvask og beskyttelse. Fælge er det, der udsættes for det hårdeste snavs, så der kræves ofte stærke og gode midler. Vi anbefaler stærkt flyverustfjerner ValetPRO Dragons Breath ved rengøring af fælgene. Efter at du har rengjort fælgerne, bør du beskytte dem med en voks eller forsegling

Hvilket produkt til rengøring og beskyttelse af læder er bedst?

Hvis dine lædersæder er i god stand, anbefaler vi et middel til rengøring og et til beskyttelse. Vi anbefaler således dette middel til rengøring og dette til beskyttelse. Hvis sæderne på den anden side er slidte og tørre, anbefaler vi denne komplette pakke til læderpleje. Andre produkter til læderpleje, såsom læderfyldstoffer, læderfarvestoffer, læderreparationer osv. finder du her.

Hvordan får jeg farven tilbage på mine blegede gummimåtter i bilen?

Til gummimåtter anbefaler vi først at vaske dem grundigt for at fjerne alt snavs. Foam Lance fungerer godt til rengøring af gummimåtter. Påfør derefter et passende middel på overfladen for at gendanne den originale farve. Et populært produkt, som vi anbefaler, er: King Carthur New Car Feeling

Kan jeg bruge produktet/midlet X på overfladen Y?

Det kan være svært at vide, hvordan et produkt, der er udviklet til en bestemt applikation, fungerer med en anden applikation. Ofte fungerer produkter / midler flere steder end hvad der er sagt, men vi anbefaler ikke at tage en chance, hvis du er usikker. Hvis du vil prøve, anbefaler vi, at du prøver på en lille / diskret overflade, før du behandler hele overfladen. Hvis midlet af en eller anden grund skulle reagere på en uønsket måde, kan du således holde skaden lille.

Hvad er forskellen på alkalisk affedtning, koldaffedtning og tjærefjerner?

Koldaffedtning bruges hovedsageligt til at fjerne asfaltpletter, tjære, lim osv. En tjærefjerner fungerer på samme måde, men er mere koncentreret og derfor meget mere effektiv.

Alkalisk affedtningsmiddel / forvaskmiddel bruges hovedsageligt sammen med skumlanse under forvask, til at opløse organisk snavs, støv, trafikfilm og andet løst snavs, inden du begynder at håndvaske bilen. Disse har ofte en høj pH-værdi, så de er basale. Imidlertid fungerer disse stoffer ikke særlig godt på asfaltpletter eller fluerust. Hvis du vedligeholder bilen ordentligt og har en god voks eller anden beskyttelse, er det ofte nok at bruge forvaskemiddel og skumlanse til at vedligeholde bilen. Hvis bilen ikke har været vasket i et stykke tid, eller er virkelig snavset, skal du muligvis håndvaske bilen bagefter for at få den helt ren.

Hvilket er det bedste produkt til plast?

Hvis du leder efter beskyttelse med lang holdbarhed til at genskabe farven på falmet plast, anbefaler vi en plastikforsegling. Plastforseglinger er meget lette at påføre og kan holde i flere år. Her er de bedste plastforseglinger: King Carthur ACE Coat Plastic, Gtechniq C4 og Soft99 Nano Hard Plastic.

BILVOKS

Hvilken voks skal jeg vælge?

Der er mange typer bilvoks, såsom hurtigvoks, flydende voks og hård voks. Hård voks har normalt den bedste holdbarhed og giver de bedste resultater. En flydende voks er lettere at påføre, men giver muligvis ikke så god holdbarhed som en hård voks. En hurtigvoks er lettest at påføre, men holdbarheden er ikke så lang. Hurtigvoks kan ofte bruges på et eksisterende vokslag for at give lidt ekstra glans under vedligeholdelsesvask og derved styrke vokslaget lidt. En hurtigvoks har ofte rengøringsegenskaber, som fjerner lettere snavs.

Vi deler normalt voks i tre kategorier: naturlig, syntetisk og hybrid voks. Naturlig voks giver den bedste glans, men har ikke så lang holdbarhed. Syntetiske vokse har bedre holdbarhed, men ikke så god glans. Hybridvoks er en blanding af naturlige og syntetiske voksarter, som giver både fin glans og holdbarhed.

Skal jeg vælge mørk eller lys voks (f.eks. fra Soft99)?

På de voksarter, der fås i mørke og lyse varianter, er der i praksis meget små forskelle, der næppe kan mærkes. Du kan bruge mørk voks til lys lak og omvendt. Hvis du er usikker på, hvilken du skal vælge, skal du overveje, om du vil have en dyb og mørk glans eller en mere blank glans. Den mørke voks giver en mørkere dybde i glansen, og den lyse voks giver en høj glans.

Skal jeg vælge Collinite 915 eller 476S?

De væsentligste forskelle mellem disse voksarter er holdbarheden; 915 har en holdbarhed på 3-4 måneder, og 476S har over dobbelt så lang tid, i bedste fald op til 12 måneder. 915 er meget god som sommervoks takket være sin dybe glans, og 476S er populær om vinteren takket være dens lange holdbarhed.

Kan jeg anvende middel X sammen med middel Y?

Et almindeligt spørgsmål er, om du f.eks. kan bruge en bilvoks på en forseglet bil eller en keramisk hurtigvoks på en voksbehandlet bil. Der er normalt ingen problemer, men det er ikke altid let. Hvis vi f.eks. tager en lakeret bil, som du overvejer at anvende en voks på, er det ikke sikkert, at voksen klæber ordentligt på overfladen. En forsegling er lavet, så ting (snavs, vand osv.) ikke holder fast ved overfladen, og en bilvoks har nogenlunde samme funktion. Det kan således være tilfældet, at voksen og forseglingen "kolliderer" med hinanden, hvilket kan føre til, at overfladen bliver brandfarlig, eller at voksen ikke forbliver på overfladen i særlig lang tid. Hvis du er i tvivl, skal du prøve et lille diskret område først eller kontakte vores kundeservice.

Hvordan påfører jeg voks?

Fælles for alle voksarter er "less is more". Det betyder, at du ikke skal påføre mere voks på lakken, end det er nødvendigt. Hvad der er brug for, er kun et tynd lag af voks. Derefter tørres overskydende voks af, så hvis du anvender mere end et tyndt lag, vil det bare være spildt alligevel. I vores bilplejeguide har vi mere omfattende instruktioner om hvordan man påfører voks. Vi anbefaler, at du starter at læse i der.

POLERING

Hvad behøver jeg til at polere bilens lak?

Vi sælger produkter til polering, der passer til både begyndere og mere erfarne med højere krav. For dem af jer, der ønsker at komme i gang med polering, anbefaler vi at købe en polerpakke. Pakkerne indeholder alt, hvad der er nødvendigt for at komme i gang med polering. Disse pakker indeholder brugervenlige poleringsmaskiner, og de er meget overkommelige!

Læs gerne vores grundige guide til polering! Her gennemgår vi alt det, du skal vide, inden du påbegynder din polering.

Hvilket polermiddel/pude skal jeg anvende?

Alle lakke er unikke. Der er forskel på hårdhedden, hvor slidt lakken er og lakkens tykkelse. Derudover er det forskelligt, hvilket resultat man leder efter. Vil du fjerne dybe ridser eller bare få lidt ekstra glans? Det er derfor meget vanskeligt at sige hvilke midler og hvilke polerpuder, der er bedst egnet. Du skal bare teste det. Vi anbefaler at starte med en blødere polerpude og et finere middel og teste på et lille område og derefter se på resultaterne. Hvis det er nødvendigt, kan du gå et trin op, indtil du finder en passende kombination, der giver det rigtige resultat. Tag gerne en kig på vores polerguide.

Hvilken polermaskine skal jeg vælge?

Der er to typer polermaskiner, roterende og oscillerende. På roterende maskiner roterer remskiven hele tiden rundt om sin egen akse i samme sti, på oscillerende maskiner roterer remskiven i en ujævn cirkulerende bevægelse. Roterende maskiner er mere effektive, men kan være lidt vanskelige at håndtere, især hvis du er nybegynder. Med en roterende maskine kan det være lettere at polere trange overflader, nær kanter osv. Oscillerende maskiner er lettere at anvende, de er mere tilgivende, og risikoen for hologrammer er betydeligt mindre. Hvis du er nybegynder, anbefaler vi at vælge en oscillerende maskine. Selvfølgelig passer disse også til dig med mere erfaring.

Læs mere om polermaskiner i vores guide om polermaskiner.

Kan man polere metal? glas? osv.

Det er naturligvis muligt at polere metal og glas, men disse materialer kræver en anderledes polering end almindelig lak. Hvis du skal polere metal, er der et par forskellige måder, afhængigt af om du vil fjerne ridser, eller hvis du bare vil øge glansen. Hvis du vil fjerne ridser: Mothers Mag & Aluminum Polish. Hvis du bare vil forhøje glansen: Dodo Juice Supernatural Ultra Fine Metal Polish. Dodo Juice Supernatural fungerer også godt på krom.

Glas er meget hårdt og derfor ret vanskeligt og tidskrævende at polere. Dybere ridser er meget vanskelige at fjerne, men overfladiske ridser kan normalt poleres eller i det mindste gøres mindre synlige. Anvend et polermiddel som er bergnet til glas (eksempelvis Polarshine E3).

Du kan læse mere om polering af metal i vores guide her!

Du kan læse om polering af forlygter i vores guide her!

Hvilket middel skal jeg anvende til at polere min båd (gelcoat)?

Gelcoat er generelt hårdere end billak og kræver derfor grovere polering. Der er specifikke midler til gelcoat, men ofte fungerer det også godt med en almindelig og lidt grovere polering. Som altid, når det kommer til polering, er alle overflader forskellige og kræver en anden kombination af midler og polerpude. Du skal bare prøve dig frem, indtil du finder en kombination, der passer til den bestemte overflade, der skal poleres.

FOAM LANCE

Hvilken foam lance-adapter skal jeg have?

På produktsiden for skumlansen du finder billeder af de 9 forskellige adaptere, der er tilgængelige. Nogle adaptere passer til flere forskellige mærker af højtryksrensere. Hvis din højtryksrenser nævnes, skal du fjerne dysen på din højtryksrenser og sammenligne adapteren med billederne på produktsiden, så du sandsynligvis kan se, hvilken du skal have. Bemærk også, at nogle Kärcher HD / HDS kræver en ekstra adapter hvis de er udstyret med Kärchers EasyLock-system. Hvis du er i tvivl, kan du tage et billede af din forbindelse og sende det til vores kundeservice (info@autodude.dk), så hjælper vi dig med at vælge den rigtige. Hvis du tilfældigvis bestiller den forkerte, kan du kontakte vores kundeservice, så hjælper vi dig med at få den rigtige adapter.

Hvorfor hakker vandstrømningen i min skumlanse, når jeg bruger den? Hvorfor starter maskinen ikke, når jeg prøver at bruge skumlansen?

Den mest almindelige årsag er, at skumlansen har en for lille dyse, hvor vandet skal strømme ind. Kontroller først, at der ikke er snavs eller lignende foran eller i dysen, der kan forhindre vandet i at strømme ind. Det kan også være, at strømningsadapteren inde i skumlansen er for lille til din højtryksrenser. Strømningsadapteren er placeret lige bag, hvor adapteren til dysen er placeret. En midlertidig løsning er at sænke trykket / vandgennemstrømningen på din højtryksrenser, men for en permanent løsning er det nødvendigt, at du udskifter strømningsadapteren til den rigtige størrelse. Du finder dysen her.

Du kan læse mere om skumlanse/foam lance i vores guide her!

PRISER, LEVERING OG BETALING

Hvor langtid er leveringstiden på?

Lagerførte produkter leveres normalt inden for 24 timer efter bestilling. Hvis ordren er registreret før 13.00 på en hverdag, sendes den normalt samme dag. På helligdage sendes ordren først den næste arbejdsdag. Hvis et produkt ikke er på lager, findes den estimerede leveringstid på produktsiden. Hele ordren leveres på samme tid, medmindre andet er aftalt.

Hvis et produkt i min bestilling ikke findes på lager, sendes den da separat efterfølgende?

Nej, normalt venter vi på at sende en ordre, indtil alle produkter er på lager. Selvfølgelig kan vi også arrangere delleverancer, men derefter tilføjes en ekstra forsendelsesomkostning. Kontakt os i så fald, så hjælper vi dig.

Hvornår får jeg min faktura?

Fakturaen sendes ud i forbindelse med, at vi markerer din ordre som sendt. Den bliver sendt til den oplyste e-mail adresse.

Hvorfor sender i ikke min ordre?

Dette skyldes sandsynligvis, at et eller flere produkter er udsolgt. Hvis du har spørgsmål om din ordre, kan du kontakte vores kundeservice.

Sender I til udlandet?

Autodude.dk sender kun ordre inden for Danmark. Det er også muligt at handle i vores svenske butik autodude.se, vores finske butik autodude.fi og vores norske butik autodude.no.

Er det sikkert at handle hos Autodude.dk?

Ja. Autodude tilbyder kun sikre betalingsmuligheder gennem nogle af markedets førende betalingsformidlere. Vi videregiver aldrig dine personlige oplysninger til tredjeparter. Når du afgiver en ordre hos os, giver du dine personlige oplysninger såsom navn, adresse og telefonnummer. Samtidig accepterer du, at vi gemmer og bruger disse oplysninger, så vi kan opfylde vores forpligtelser over for dig som kunde. Vi følger svensk lov og det svenske forbrugeragenturs retningslinjer. Se Distans- og E-handelslagen.

Får jeg noget rabat hvis jeg f.eks. køber tre 5-liters dunke på en gang?

Vores priser er allerede lave. Ved meget store mængder er det selvfølgelig værd at diskutere. Kontakt os med spørgsmål.

Kan du sponsorere mig?

Vi modtager mange anmodninger om samarbejde og sponsorering, og vi har desværre ikke mulighed for at sponsorere alle. Men du er altid velkommen til at kontakte os, det gør aldrig ondt at spørge. Fortæl os mere om dig selv, hvorfor vi skal sponsorere dig, og hvad vi får ud af et muligt samarbejde.

SERVICE, RETUR OG ANDET

Hvordan returnerer jeg et produkt?

Som kunde har du 60 dages åbent køb med gratis retur. Dette forudsætter dog, at den vare du vil returnere, er ubrugt. Kontakt os altid inden du returnerer tilbage, så hjælper vi dig. At afstå fra at afhente din forsendelse er ikke en gyldig fortrydelsesret. Læs mere om dette her: Salgsbetingelser.

Jeg fik ingen orderbekræftelse?

Du er velkommen til at kontrollere spam, så den ikke er der. Er du sikker på, at du har indtastet den korrekte e-mail-adresse? Kontakt kundeservice, så hjælper vi dig.

Min pakke/varer var i stykker da jeg hentede pakken, hvad gør jeg? 

Du er velkommen til at afhente pakken, selvom den er beskadiget. Tag billeder af pakken og indholdet, og kontakt vores kundeservice, så hjælper vi dig.

Klargører I biler?

Vi er en butik som sælger bilplejeprodukter. Vi klargører desværre ikke biler.

Har I nogen butik?

Desværre ikke i Danmark endnu. Vi har fysiske butikker i Stockholm, Sverige; Oulu, Finland og Rygge, Norge.

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-4 dage

Vores medarbejdere behandler konstant ordrer. Vi bestræber os efter at afsende ordrer inden for 24 timer

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 699 kr
  • Obs! "budbee box"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.