Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Glasforsegling

Glasforsegling er en enkel og effektiv måde at øge komforten og trafiksikkerheden på. Der findes forskellige typer glasbehandlingsmidler med forskellige påføringsmetoder og holdbarhed, og det er vanskeligt at give et ensartet billede af den type middel, der giver den bedste holdbarhed, fordi det varierer meget mellem de forskellige produkter. En tommelfingerregel er, at jo længere tid det tager at anvende, jo længere holdbarhed - men der er selvfølgelig også undtagelser.

 Samenfattende kan man sige der er tre forskellige former af glasbehandlings-/forseglingsmiddel.

 • Koncentreret glasforsegling som påføres med klud eller en påføringssvamp, f.eks. Gtechniq G1, Gyeon Q² View eller King Carthur ACE Coat Glass. Har generelt en meget lang holdbarhed (>12 måender), præcis som lakforseglinger, men er lidt mere besværlige at påføre.
 • Glasforseglinger med indbygget applikator, f.eks. Soft99 Ultra Glaco eller Gyeon Q² QuickView. Disse har ofte en lang holdbarhed (>6 måneder) og meget lettere at påføre. 
 • Glasbehandlinger på sprayflaske. Disse kan egentlig ikke kaldes for rigtige glasforseglinger, men mere en glasbehandling. De er aller lettest at påføre men har ikke en lige så lang holdbarhed. Eksempler på produkter er King Carthur Glass Cleaner + Coat eller Angelwax H2GO.

HER FINDER DU ALLE PRODUKTER FOR GLASFORSEGLING.

Hvordan fungerer glasforseglinger?

Glasforseglingens funktion skyldes ændringer i overfladespænding og friktion. Når overfladespændingen er lav nok, afviser overfladen vand og snavs meget effektivt.

Når forruden er forseglet, behøver du ikke bruge vinduesviskerne, når du kører på vejen. Vandet begynder at glide af sig selv allerede i hastigheder på ca. 50 km / t takket være vindstødet. Derfor kaldes glasforseglinger også "usynlige vinduesviskere".

Fordelen med glasforsegling

En af de største fordele ved glasforsegling er, at det forbedrer udsynet og dermed også trafiksikkerheden. En snavset og ridset forrude reducerer udsynet markant, og en glasforsegling hjælper med at holde vinduet rent og i god stand i lang tid. Derudover fylder nogle glasforseglinger mikroskopiske ridser i glasset, hvilket gør det klarere og mere gennemsigtigt. 

Fra et miljømæssigt synspunkt er glasforseglinger positive, fordi de reducerer behovet for at bruge sprinklerog andre kemikalier, der både påvirker miljøet og bilens vokslag.

Hvordan anvender man glasforsegling? 

Glasforseglinger er generelt nemme at bruge. Det vigtigste er bare at få glasset til at være helt rent inden påføring.

Forruden skal rengøres for alt snavs, inden den forsegles. Hvis du har mulighed og tilstrækkelig viden, er det en fordel, hvis du polerer glasset for at få en så glat og ren overflade som muligt. På denne måde giver du glasforseglingen de bedst mulige betingelser for at kunne arbejde på glasset - og dermed får du også maksimal holdbarhed.

Før påføring er det godt at bruge IPA eller lignende dybe rengøringsmidler for at slippe af med fedt og rester.

Når overfladen rengøres og glasset er tørt, er det tid til at påføre forseglingen. Proceduren ser anderledes ud for hvert produkt, så du bør læse brugsanvisningen til det bestemte produkt, du vælger at bruge. Nogle produkter påføres som tidligere nævnt med en applikationssvamp eller klud, mens andre har en applikator indbygget i pakken. Det man foretrækker er helt individuelt, og det er umuligt at sige, at den ene altid er bedre end den anden. En tommelfingerregel er, at jo længere tid det tager at anvende, jo længere holdbarhed - men der er selvfølgelig også undtagelser.

Her er nogle af vores mest populære glasforseglinger, både blandt os hos Autodude og vores kunder:

 • Soft99 Ultra Glaco – Vores bedst sælgende. Anvendes let med den indbyggede applikator og giver en holdbarhed på op til 12 måneder.
 • King Carthur ACE Coat Glass - En glasforsegling i topklasse! Lang holdbarhed og effektiv beskyttelse.
 • Gyeon Q² View – Meget populær glasforsegling som påføres med svamp og klud. Holdbarhed på 12 måneder (forrude) eller 36 månader (sideruder).
 • Gtechniq G1 ClearVision Smartglass – Højkvalitativ og populær glasforsegling som påføres med svamp og klud. Giver en holdbarhed på op til 24 måneder.
 • King Carthur Glass Cleaner + Coat - Det bliver ikke nemmere end dette! Rengør og beskyt glasset på samme tid!

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

 • Markedets bedste bilplejeprodukter
 • 60 dages åbent køb med fri retur
 • Sikre betalingsmuligheder
 • Hurtig levering 1-3 dage
 • Billig fragt
 • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
 • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.