Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Fjernelse af flyverust på bilens lakerede overflader

 

HVAD ER FLYVERUST?

Flyverust er små, genstridige jern- og metalpartikler, der sætter sig på fælge og lak og som, hvis de ikke fjernes fra overfladen, kan 
de udvikle sig til rustpletter.

Flyverust er metalpartikler fra f.eks:

 • Bremseskiver
 • Pigdæk
 • Sneplove
 • Jernbaner

Flyverust er en type snavs, der hovedsageligt findes på vejene i vintermånederne, hvor brugen af pigdæk, sneplove og andre genstande, der frigiver metalpartikler, er størst. Denne type snavs blandes med vejsalt og sneflager og sætter sig primært bag fordækkene og bag på bilen og trænger ind i lakken. Flyverust er naturligvis meget almindeligt på fælge og dæk, da bremseskiver spytter flyverustpartikler ud ved bremsning. Hvis du ikke renser bilen for flyverust, vil det i sidste ende udvikle sig til rust. Flyverust er meget let at få øje på lys lak som små orange eller brune prikker. På mørkere biler er det sværere at se med det blotte øje, men du kan mærke det selv på en nyvasket bil ved at trække fingeren over lakken, da det vil føles som en ru overflade. Hvis du ikke fjerner denne type snavs, vil bilen begynde at oxidere (ruste).

HVORFOR SKAL JEG BRUGE FLYVERUSTFJERNER?

Fjernelse af flyverust, bremsestøv og andre metalpartikler fra bilens lak og fælge er en del af en grundig bilvask. Vi anbefaler, at du bruger en flyverustfjerner mindst et par gange om året, især om foråret og efteråret. Flyverust kan ikke vaskes væk med f.eks. affedtning eller andre rengøringsmidler, men du skal bruge en flyverustfjerner for at fjerne denne type snavs. Dette behøver ikke at blive gjort ved hver vask. En flyverustfjerner er normalt opbygget med en vandbaseret formel, hvilket betyder, at den kan anvendes på stort set alle overflader, både tør og våd lak, og at den kan fortyndes med vand allerede inden påføring for at kunne vaske mere økonomisk (bemærk, at hvis du fortynder den med vand, mister du en del ydeevne og rengøringskraft).

For at opnå de bedste resultater fjernes flyverust efter forvask og håndvask, da midlet kan komme i direkte kontakt med metalpartiklerne. Du kan også anvende rustfjerner før forvask, både på våde og tørre overflader. Flyverustfjerner fjerner små jern- og metalpartikler, også kendt som flyverust, fra lakken - selv dem, der allerede er begyndt at oxidere. Metalpartikler er ofte årsagen til små rustpletter i lakken og kan ikke fjernes med normale rengøringsmidler.

Flyverust fjernes let med flyverustfjerner!

=> SE VORES SORTIMENT HER <=

HVORDAN BRUGER JEG EN FLYVERUSTFJERNER?

En flyverustfjerner er meget nem at bruge og er sikker at bruge på de fleste udvendige overflader. Da rustfjernere generelt er vandbaserede, er de ikke skadelige for plastik eller gummi, i modsætning til en kold affedtning. Dette gør det muligt at anvende det over hele bilen, selv om det er mest almindeligt i bunden af bilen og bag forhjulene. Påfør produktet på enten en tør eller våd bil. Ved at holde en vis afstand fra overfladen, når du sprøjter, får du en mere effektiv spredning og mindre forbrug af produktet. Vær ekstra grundig med at påføre produktet på fælgene og på lakken nær fælgene, hvor flyverust ofte findes. Flyverustfjernere leveres ofte med en farveindikation, hvilket betyder, at midlet har en tendens til at skifte farve, når det reagerer med snavset. Midlet og snavset bliver lilla, og bilen ser ud til at "bløde" under rengøringen. På fælgene kan du forstærke virkningen af midlet og sprede midlet med en pensel. Lad det virke i 5-10 minutter, inden det skylles grundigt med vand. Behandlingen kan gentages på de værst angrebne overflader.

Fjernelse af jern- og metalpartikler er et meget vigtigt og afgørende skridt for en grundig rengøring af bilen.

Når du skifter til sommer- eller vinterdæk, skal du sørge for at rengøre fælgene med en flyverustfjerner. Meget bremsestøv (flyverust) sætter sig fast på indersiden af fælgen og spredes let til dele af bilens karrosseri. Få en helt ren fælg med et fælgrensemiddel med flyverustfjernende egenskaber! Benyt lejligheden til at tilføje et fælgforseglingsmiddel for at beskytte fælgen mod ydre påvirkninger og holde fælgene rene med mindre besvær!

=> Autodude's flyverustfjernere kan findes her!

Autodude's vejledning til fjernelse af flyverust

 1. Et flyverustfjerner er mest effektivt, når det påføres direkte på metalpartiklerne, så det er mest effektivt på tørre overflader efter forvask og håndvask.
 2. Da flyverustfjerner normalt er baseret på en vandbaseret formel, kan det også anvendes på våde overflader (afhængigt af snavsgraden), selv før der anvendes et alkalisk affedtningsmiddel eller forvaskmiddel.
 3. Efter påføring af flyverustfjerner på den overflade, der skal behandles, vil midlet farveindikere og "bløde", lad det virke i ca. 5-10 minutter. Midlet skifter farve til lilla/rødt, når det reagerer med jern- og metalpartikler.
 4. For at sikre en jævn fordeling og øge rengøringseffekten kan du forsigtigt sprede flyverustfjerneren ud over overfladen med en mikrofiberklud eller en egnet fælgebørste eller pensel. Fælge kan nogle gange have brug for flere behandlinger.
 5. Lad ikke midlet tørre på overfladen. Hvis produktet er ved at tørre ind, skal du påføre et nyt lag flyverustfjerner. Må ikke anvendes i direkte sollys eller på varme overflader.
 6. Til sidst skal du skylle grundigt efter.
 7. Gentag behandlingen om nødvendigt.

Tips fra Autodude: Sprøjt flyverustfjerner på fælgene, før du skummer bilen med Foam Lance og forvasker den. Når flyverustfjerneren har virket længe nok og er klar til at blive skyllet af, kan du påføre skum på hele bilen, inklusivt fælgene. Dette sparer tid og giver flyverustfjerneren masser af tid til at arbejde på fælgene!

Tips 2: Lad midlet virke så længe som muligt, uden at overfladen udtørres. Hvis det tørrer ud, skal du sprøjte lidt mere produkt på, så det opløses.

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-4 dage

Vores medarbejdere behandler konstant ordrer. Vi bestræber os efter at afsende ordrer inden for 24 timer

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

 • Markedets bedste bilplejeprodukter
 • 60 dages åbent køb med fri retur
 • Sikre betalingsmuligheder
 • Hurtig levering
 • Billig fragt
 • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 699 kr
 • Obs! "budbee box"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.