Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Tlf. +45 32 25 80 01

Gør bilen klar til salg

Overvejer du at sælge bilen?

En af de vigtigste ting man skal huske på når man sælger en bil, er det samlede indtryk både indvendigt og udvendigt. Det er vigtigt, at den potentielle køber får et godt indtryk af bilen, for selvom den teknisk er i god stand, kan et dårligt indtryk af udseendet få aftalen til at gå galt. Her er nogle tip til, hvordan du nemt opfrisker din bil, før du sælger.

Hvordan adskiller en "salgsopfriskningen" sig fra en almindelig vask eller voksning?

For at få et førsteklasses udseende på bilen er der nogle tricks, du kan bruge. I stedet for at bruge mange timer på at vokse bilen, kan du bruge et ridsefyldstof, såkaldt lakrens eller polish. Du kan også bruge dækglans eller andre "hurtige midler" for at få bilen til at skinne lidt ekstra. Det er også godt at sikre sig, at bilen ikke har nogen ubehagelig lugt indeni, f.eks. fra kæledyr, tobak eller andre stærkt ildelugtende ting. Den nemmeste måde er at bruge en luftfrisker eller deodorant. Der er ikke rigtig en stor forskel mellem almindelig bilpleje og "salgsopfriskning", men kort sagt kan man sige, at det handler om at piffe bilen op - et langsigtet resultat er mindre vigtigt. Det giver også køberen mulighed for at vælge, hvilke produkter bilen skal behandles med i fremtiden, hvilket bliver sværere, hvis du anvender en voks eller en forsegling med lang holdbarhed inden salget.

1. Udvendig opfriskning

Det udvendige dele af bilen er, hvad køberen først bemærker, og det er derfor vigtigt, at den er i god stand. Polering og voksbehandling er den optimale måde at få bilen i topform, men når du skal sælge bilen og ikke selv får glæde af glansen, er det ofte mindre motiverende at bruge mange timer på dette. Vi har dog nogle hurtige tips til, hvordan du får din bil til at skinne på ingen tid!

Fyld ridserne i lakken

Udfør først en grundig rengøring af bilens eksteriør. En ren overflade er utrolig vigtigt for at få det bedste slutresultat. Læs i vores bilplejeguide hvordan du udfører en grundig rengøring. Du kan følge vasketrinnene fra punkt til prikke, men når det kommer til beskyttelse og glans har vi et par andre tricks.

En enkel løsning er at dække mikroridser med en ridsefyldningspolish, også kaldet lakrens, primer eller polish. På denne måde får du en dyb glans og et førsteklasses udseende på bilen. Du anvender den enten manuelt eller med en maskine og en blød polerpude. Vores sortiment inkluderer et stort udvalg af forskellige lakrense. For at sikre at det smukke udseende holder, anbefaler vi også at anvende en hurtig voks eller en keramisk hurtigforsegling (Quick Detailer). Du finder vores sortiment med disse produkter her.

En anden fleksibel løsning er at bruge et alt-i-et produkt, såsom en poleringsforsegling. Det er en meget tidseffektiv måde at både polere mindre ridser ned og få en flot og holdbar glans på samme tid.

Andre udvendige overflader

Bilens plastik- og gummioverflader bør opfriskes og beskyttes med et plast- eller gummibehandlingsmiddel. Det forbedrer virkelig det samlede indtryk, når plast og gummi får et nyt, frisk udseende i stedet for at være mat og grå. Glem heller ikke dækglansen! Her finder du produkter til dæk, plast- og gummibehandling.

Det er også godt at benytte lejligheden til at rengøre motorrummet. Et rent motorrum giver køberen et godt og ansvarligt indtryk af dig som sælger. Her finder du instruktioner om, hvordan du rengør motorrummet.

2. Invendig opfriskning

Interiøret er også vigtigt at ordne inden salg. For at prøvekørslen skal give et behageligt indtryk, skal du slippe af med alle ubehagelige lugte og snavspletter. Her finder du instruktioner om, hvordan du rengør bilens interiør.

Først skal du støvsuge bilen omhyggeligt og sørge for, at du kommer til alle overflader, hvor snavs eller støv kan have ophobet sig. Glem ikke sprækken mellem ryglænet og sædepuden! Dette vil fjerne meget af det løse snavs i bilens interiør og samtidig give dig et godt overblik over, hvor der kan være behov for ekstra rengøring. Bilsæder er ofte en kilde til dårlig lugt, og det er derfor vigtigt at være grundig, når du rengør dem.

Hvis du har lædersæder i din bil, kan du læse denne artikelserie om, hvordan du rengør dem (glem ikke at tjekke underartiklerne i menuen til venstre).

Hvis du har sædeovertræk i bilen, vil det være lidt mere besværligt at rengøre det, men med de rigtige midler og udstyr vil det gå som smurt. Instruktionerne findes i denne artikel.

De indvendige plastdele skal behandles med et plastbehandlingsmiddel. På denne måde kan man uden alt for stor indsats opnå et "nyt billook" også på denne front, idet plastens sorthed og duft bliver genoprettet. Se vores udvalg af plastbehandlinger her.

Til sidst anbefaler vi en lugtfjerner, der får bilen til at dufte. Et tip er at bruge en lugtfjerner, der desinficerer hele AC-systemet. Du placerer den simpelthen i bilen, tænder blæsersystemet, så det cirkulerer i luften i kabinen. Sådanne luftfriskere tilbydes bl.a. af MeguiarsSonax og Turtle Wax.

Slutresultat

Hvis alle disse trin udføres omhyggeligt, er det let at hæve bilens helhedsindtryk. Hvis bilen er i god stand, er det meget mere sandsynligt, at aftalen går igennem, og efter din solide arbejdsindsats kan du også med god samvittighed hæve prislappen lidt.

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
  • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.