Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Poleringsguide - Polering af bilens lak

Autodude's poleringsguide:

Hver bil har en unik lak. Lakoverfladerne har forskellig hårdhed, så du skal finde ud af, hvilken kombination af polerpude og -middel der passer til din bil. Dette er simpelthen et spørgsmål om at prøve sig frem. Det er svært at sige noget generelt, men f.eks. biler fra Honda, KIA og Peugeot har som regel en lidt blødere lak, og derfor behøver du måske ikke den hårdeste pude eller det groveste polermiddel. På den anden side har Audi, BMW og Volvo f.eks. en tendens til at have hårdere lak, og derfor kan det være nødvendigt med en lidt hårdere pude i kombination med et grovere polermiddel. Men som sagt er det svært at sige noget generelt, så der må man prøve sig frem. Den vigtigste faktor i jagten på en passende kombination er det ønskede resultat, nemlig at gøre bilen helt fri for ridser og grå/bleget farve.

Når du skal finde en passende kombination, skal du starte med den mest skånsomme kombination af middel og polerpude. Hvis du straks bruger en for skarp kombination, risikerer du at slibe for meget væk. Vælg en lille del af bilens overflade som et "testområde". Brug dette område til at finde den rigtige kombination, før du begynder at behandle hele bilen. Polér testområdet med den skånsomste kombination, og rengør derefter med et affedtningsmiddel (IPA) for at fjerne spor af polermidlerne. Herefter kan du kontrollere testfladen i lyset og se, om den opfylder det ønskede resultat, eller om den efterlader ridser, i hvilket tilfælde du skal prøve en grovere kombination. Hvis testområdet efterlades med ridser, skal du skifte til et grovere polermiddel, men bruge den samme polerpude og gentage poleringen og kontrollen. Hvis overfladen stadig giver ridser, skal du skifte til en grovere polerpude. Dette fortsætter, indtil det ønskede resultat er opnået.

Når bilen poleres, kan der forekomme "kørespor" eller også kaldet "hologrammer", som skyldes poleringen. Disse poleringsspor fjernes bagefter ved en skånsom polering med en fin kombination af pude og middel/"finishing".

Poleringsspor kan nogle gange være svære at se, og de ses bedst i sollys, men du kan også bruge en LED-lampe til at finde dem. Hologrammer opstår normalt, når du bruger en hårdere kombination, når du polerer/fjerner de dybere ridser.

Når du har fundet den rigtige kombination af polermiddel og polerpude til at fjerne ridserne på din bil, kan du begynde at polere hele bilen. Inddel bilens dele i forskellige "paneler", og poler en overflade ad gangen. Når du har poleret hver overflade, skal du tørre overskydende middel af, før du går videre til den næste overflade. Den metode, vi anbefaler, er at polere hele bilen med én kombination først og derefter polere hele bilen igen med en finere kombination. Dette sparer både tid og kræfter, da du ikke behøver at skifte pude så ofte.

Alle polermidler skjuler ridser og poleringsspor, uanset hvad producenten siger. For at sikre et perfekt resultat skal du fjerne det overskydende polermiddel efter poleringen. Når du er færdig med poleringen, skal du rengøre overfladen med IPA eller et andet opløsningsmiddel. Når overfladen er helt ren og tør, kan du kontrollere i direkte sollys eller med et LED-lys med bredstrålende lys, om der stadig er ridser eller poleringsspor tilbage. Hvis der er nogen tilbage, skal disse overflader poleres igen med en fin kombination for at opnå et perfekt resultat.

Hvis du på dette tidspunkt ikke kan se nogen ridser eller poleringsspor, er bilen nu klar til voksbehandling eller lakbeskyttelse.

Video om polering:

Anbefalede produkter til dette trin

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
  • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.