Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Sådan vasker du bilen grundigt - Vask bilen selv

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

En grundig rengøring af bilen udføres normalt om foråret og efteråret. Det er en komplet og dybtegående rengøring og behandling af bilens udvendige overflader. Vi gennemgår alle trin til alle typer af snavs. Bilvask om vinteren er mere sjældent, og derfor udføres en komplet behandling ofte om foråret. Med de rigtige værktøjer er det nemt. Efter en komplet behandling vil vedligeholdelsesvasken gå som smurt!

Din bil udsættes for mange forskellige typer af snavs. Hver type snavs kræver sine egne rengøringsmidler da det er ret meningsløst, at forsøge at fjerne bremsestøv eller tjære med bilshampoo, selvom du kunne skrabe det af. Så risikerer du at sidde der med nye ridser på billakken.

Groft sagt betyder det at udføre en "Grundig rengøring og behandling" at:

1. Fjerne alt snavs og gammelt voks, så bilen ser helt ren og ny ud.
2. Bearbejde overfladen og få den originale glans og finish tilbage.
3. Bevare glansen og lette vedligeholdelsesvasken gennem et beskyttende vokslag.

Denne artikel viser trin for trin hvilke metoder og produkter, der er egnede til den bestemte type af snavs. Jo bedre du udfører det, desto lettere bliver det at holde bilen i samme fine stand i fremtiden!

1. Bilens forvask er klart det vigtigste trin!

Forvask er uden tvivl det vigtigste trin i rengøringen af ​​din bil. Gør det omhyggeligt og korrekt! Gennem forvask kan du fjerne flere forskellige typer af snavs der sidder på overfladen, f.eks. forurenende stoffer, støv, løst snavs og endda voks. Forvaskens forskellige vaskemidler kan opdeles i to forskellige typer; voksopløselige vaskemidler og vokssikre vaskemidler uden opløsningsmidler. Det er vigtigt, at du vælger det rigtige rengøringsmiddel for at opnå de ønskede resultater. Hvis det er nødvendigt, kan du også bruge koldaffedtning i dette trin. Det er mest nødvendigt om vinteren, når der er meget salt og fedtet snavs der sætter sig på bilen. [» LÆS MERE]

2. Håndvask bilen på en rigtig måde med vaskehandske

Håndvask af bilen er det trin, hvor du bruger et rengøringsmiddel til metodisk at fjerne det løse snavs fra overfladen. Håndvasken er ligesom forvasken, hvor det er vigtigt at den udføres korrekt for at undgå at skabe nye ridser. Brug aldrig en svamp. Når du bruger en svamp, forbliver snavset på overfladen af ​​svampen, og du risikerer at skabe nye ridser, når den trækkes over lakken. Vi anbefaler at bruge en vaskehandske i stedet.

Vaskemidler med en stærkere opløsningseffekt renser dybt og meget bedre. Disse bruges ved udførelse af en komplet, grundig rengøring og behandling af bilen. Disse rengøringsmidler fjerner "alt" inklusivt den gamle voks. Bilshampoo er i stedet meget blidere på den voksede overflade. Bilshampoo anbefales derfor kun til brug ved vedligeholdelsesvask. [» LÆS MERE]

3. Fjernelse af flyverust på bilens overflade

Det er en god ide at bruge flyerustfjerneren mindst et par gange om året, f.eks. om foråret og efteråret. Du behøver ikke gøre dette ved hver vask.

Flyverustfjerneren anvendes efter forvask og håndvask. Produktet går ind og fjerner små jernpartikler, også kaldt flyverust som sætter sig fast i lakken. Flyverustfjerneren har en speciel egenskab, da den specifikt går ind og opløser metalpartiklerne, som sprayes på bilen. [» LÆS MERE]

4. Fjernelse af tjære (koldaffedtning) på bilens lakerede overflade

Fjernelse af tjære indgår også i den grundige rengøring. Dette bør gøres et par gange om året, gerne om foråret og efteråret.
Fjernelse af små pletter bestående af tjære, lim, brændstof eller lignende udføres efter en grundig forvask og håndvask.

Disse forurenende stoffer kan beskadige bilens overflade, når de kommer i kontakt med direkte sollys eller varme. [» LÆS MERE]

5. Clay bar – fjerner små snavspartikler som sidder på lakken

For at for de allersidste partikler (snavs) væk som man kan se, efter man har vasket bilen, anvender man det såkaldte rengøringsler (clay bar).

De små snavs partikler kan f.eks. være asfaltspletter, harpiks, tjære eller flyverust, som i tidligere trin i bilvasken ikke har været lykkedes at fjerne. [» LÆS MERE]

6. Polering – fjerne små ridser fra bilens lak 

Når du polerer med en poleringsmaskine, sliber du det øverste lag af lakken. Dette fjerner mindre ridser i lakken og gendanner falmede farver, og med den får du bilens originale farve og glans tilbage. Når man polerer er det oftes nogle få mikrocentimeter som slibes væk.

Polering af bilen er det mest krævende job indenfor bilpleje. Det er rigtigt vigtigt at have god tid og at du har den rette indstilling for at få det bedste resultat. Har man travlt eller ikke er sikker på hvordan man gør, så er der stor risiko for at du skader bilen. Vælg de rette produkter og læs om hvordan man polerer inden du går igang. Er du stadig usikker på hvordan man gør, så anbefaler vi at du henvender dig til en proffesionel som har ekspertise i dette. [» LÆS MERE]

7.  Forbehandle lakken inden voksning

Inden man går videre til voksning af bilen er det vigtigt at bilen er så ren som muligt, ikke kun for snavs, men også fra tidligere anvendte midler man har brugt under vask af bilen. For at rengøre overfladen og gøre den fuldstændig klar til voksbehandling bruges IPA-baserede rengøringsmidler.

En lakeret overflade der ikke er nypoleret har altid små ridser, og de kan udfyldes med fyldestoffer for at få en overflade der ser ridsefri ud. Det er dog bedst at polere overfladen og fjerne de små ridser permanent.

8. Beskyt bilens lak, voksbehandling – det sidste trin

Bilvoks (det sidste trin i en grundig rengøring) har til formål at resultatet af rengøringen skal vare så længe som muligt. Bilvoks beskytter lakken mod slid, UV-stråling og andre ydre belastninger. Vokset afviser snavs og gør bilen meget nemmere at holde ren. Noget der er meget vigtigt er, at voksen skal påføres på en 100% ren overflade. [» LÆS MERE]

Du kan også bruge en lakforsegling, men det koster lidt mere og er ikke så let at anvende som bilvoks. Forskellen mellem bilvoks og lakforsegling er at en voks giver mere glans, hvor en forsegling holder længere, nogle kan holde op til 5 år.

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
  • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.