Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Clay bar, ler og smøremiddel

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

Ler eller såkaldt Clay Bar er en vigtig del af den komplette behandling. Leret fjerner små partikler og uregelmæssigheder, der sidder fast i bilens lak. Det kan for eksempel være asfaltpletter, harpiks, tjære eller flyverust, som tidligere trin i bilvasken ikke har lykkedes at fjerne. De små partikler eller uregelmæssigheder kan mærkes med fingrene, og i værste fald kan overfladen føles som sandpapir. Det er ofte området omkring hjulene, der skal rengøres med ler. Efter anvendelse af ler kan du fortsætte med at vokse eller polere bilen.

Brug af ler er en mekanisk måde at rengøre bilens overflade på, og alt ler fungerer på samme måde. Leret går effektivt og forsigtigt ind og fjerner snavs uden at ridse lakken. Clay bar fås i forskellige hårdheder. Det mest blide og nemmeste er at bruge en blød variant. Generelt er et blødt ler tilstrækkelig, men nogle gange kan det være nødvendigt med et hårdere ler for at få den bedste effekt. Clay Bar kræver normalt sit eget smøremiddel, så det glider let uden at ridse lakken. Nogle kan bruges med almindeligt vand.

Sørg for, at leret ikke gnides direkte mod overfladen, men at det glider forsigtigt oven på smøremidlet. Efter behandling med ler er overfladen helt fri for urenheder og uregelmæssigheder. Der er en stor forskel mellem en behandlet og ubehandlet overflade.

SE AUTODUDES UDVALG AF LER OG SMØREMIDDEL HER!

Autodudes Clay-guide

Nedenfor gennemgår vi nogle tips og forklarer, hvordan du bruger rengøringsler. Tjek altid vejledningen til det produkt, du skal bruge.

 1. Vask bilen grundigt og fjern jern og tjære inden du begynder. (se seperat instruktion i menuen til venstre)
 2. Områder, der har brug for behandling med ler, kan findes ved at røre overfladen med fingeren. Hvis bilen aldrig er blevet behandlet med ler, kan det være nødvendigt at behandle hele bilen.
 3. Størrelsen på det ler, du har brug for, er omtrent på størrelse med en bordtennisbold.
 4. Pres leret ud, så det bliver fladt. Du kan opvarme leret enten i hånden eller i varmt vand.
 5. Start med at sprøjte / påføre et smøremiddel på et lille område, der skal behandles. Der er flere smøremidler, som du kan bruge til dette, men du kan også bruge vaskemiddel / shampoo eller QD (Quick Detailer).
  Brug af vand som smøremiddel kan fungere, men vi anbefaler at bruge det rigtige smøremiddel.
 6. Lad leret glide forsigtigt frem og tilbage på den smurte overflade uden at trykke leret mod lakken. Lad leret gøre arbejdet.
  Anvend meget smøremiddel, så leret glider så let som muligt.
 7. Når lerets overflade er snavset, kan du bugge det ind i leret og derefter fortsætte igen med en ren overflade.
 8. Sammenlign den behandlede og ubehandlede overflade, og mærk om der stadig er snavspartikler, der skal fjernes. Hvis overfladen føles helt glat og skinnende, kan du gå videre til det næste område.

VIGTIGT! Hvis leret ryger på gulvet, skal du straks smide det ud! Ler, der har ligget på jorden, er altid snavset og bør aldrig anvendes. Det kan forårsage ridser i lakken. Dette er også en grund til at anvende små stykker ler ad gangen i stedet for store stykker på én gang.

Anbefalede produkter til dette trin

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

 • Markedets bedste bilplejeprodukter
 • 60 dages åbent køb med fri retur
 • Sikre betalingsmuligheder
 • Hurtig levering 1-3 dage
 • Billig fragt
 • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
 • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.