Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Gør bilen klar til sommerens eventyr!

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

Sommeren nærmer sig, hvilket gør os bilelskere glade. Under vinteren har bilens udvendige side været igennem frost temperaturer og luftfugtighed, og desuden har vejsalt sat sig på bilen. En grundig rengøring ved foråret er vigtigt for at give bilen en god beskyttelse mod sommer varmen og solens UV-stråling. Sommeren er en god tid for os bilplejere – bilerne holder sig længere og forudsætningerne for at vaske bil er betydeligt bedre! I den anledning tænkte vi at skrive en lille artikel om hvordan du gør en vinterslidt bil klar for sommeren. Fokuset ligger på rengøring af bilen efter en længere periode af vinterkørsel.

Hvorfor behøver bilen at blive forberedt for sommeren?

Danmarks hårde vinter sætter vores biler på hård prøve med regn, blæst, sne og frost. Vejene om vinteren er saltet og "sandet". Når vejret bliver varmere og bilens overflade begynder at tørre, ses bilens udseende for alvor. Bilen har under vinteren samlet store mængder snavs, salt og urenheder fra luften.

Hvordan adskiller forberedende vask inden sommeren sig fra en vedligeholdelsesvask? 

Snavset, der forbliver på bilen efter vinteren, er normalt meget mere indgroet end det som samles om sommeren. Selvom en regelmæssig rengøring ville få bilen til at se renere ud, ville der stadig være massere af snavs tilbage. Mange af vores biler blev vasket senest i efteråret, hvilket har givet snavset muligheden for at sætte sig ordentligt ind i lakken.

Af de tidligere nævnte grunde har vi samlet et par trin fra den grundige rengøring, som skal udføres med ekstra omhu. Her gennemgår vi ikke hele den "grundige rengøring" i detaljer, men vi giver nogle nyttige små tips, der ellers er lette at glemme i rengøringen. Mere detaljerede og grundige instruktioner kan findes i Autodudes bilplejeguide.

SE INSTRUKTIONERNE HER: Grundig rengøring af bilen.

1. Ved forvask bør midlet sidde så længe som muligt, uden at tørre ud. En effektiv måde at løsne alt snavs er at forvaske 2 gange. Det er vigtigt at snavset ikke stadig ligger på og ridser lakken ved håndvask. Ved forvasken bør man anvende et effektivt opløsningsmiddel, f.eks. King Carthur Total Snow Foam, som både fjerner snavs og gammelt voks.

2. Håndvasken kan udføres på den traditionelle måde, men vi anbefaler at bruge en vaskehandske og ikke en svamp. En meget god shampoo til håndvask er Dodo Juice Born to Be Mild, som effektivt fjerner indgroet snavs.

3. Koldaffedtning er en vigtig del for at fjerne asfaltspletterne, men også vejsalt. Med dette formål passer en tjærefjerner eller koldaffedtning perfekt. Vi anbefaler at gøre denne del 2 gange så du kommer af med alle uønskede forureninger.

Det er en god ide at time ind forårsvasken med udskiftning af dæk som også skal rengøres. Men udskiftning af dæk tager et stykke tid, så husk at afsætte tiden til det. Fælgene er desuden meget lettere at rengøre, når dækkene ikke sidder på bilen. Til fælgrens og behandling har vi et stort antal produkter at vælge mellem. Du finder alt her!

Hvordan bør bilen beskyttes om sommeren?

Når det gælder bilvoks er valgmulighederne større om sommeren end om vinteren. Mulighederne for at vokse findes oftere, og man får også chancen for anvende mere højglanslige vokse. Om vinteren behøver man først og fremmest at fokusere på at vokset skal være stærkt holdbart.  

Da der findes flere slags bilvokse at vælge mellem skal vi kort forsøge og forklare nogle bilvokse som passer godt til sommeren. En tommerfingerregel er, om voksen har en høj glans er holdbarheden ikke lige så høj. Det modsatte gælder også, er voksen meget holdbar og holder længe, så er glansen ikke det bedste.

Med en lakforsegling kan du få op til flere års beskyttelse og endda glans til sommeren. Det eneste, der kræves, er en lille, men dedikeret indsats. Gyeon Q2 One er et perfekt "nybegynderprodukt" hvis du ikke før har lagt en lakforsegling! 

Sort plast falmer meget hurtigt i stærkt sollys. Der findes særlige midler til at beskytte plasten - hos Autodude bruger vi ofte Soft99 Nano Hard Plastic og Gyeon Q2 Trim. Det giver langvarig beskyttelse mod UV-stråling og giver plastdelene deres oprindelige matte sorte farve tilbage.

Vi har et sort udvalg af produkter til plastbehandling, som du kan finde her!

Rengøring og beskyttelse af bilens interiør

Bilens interiør har også været ude for udfordinger med snavs og slid under vintermånederne. Sne snavs under skoene har gjort indersiden af ​​bilen fugtig, og den fugt forsvinder ikke straks af sig selv. Grundig rengøring af interiøret fremskynder tørringsprocessen. Støvsugning har også en positiv effekt. Det mest fleksible er at bruge et universalrengøringsmiddel, såkaldt APC, som stort set passer på alle indvendige overflader. ValetPRO Classic All Purpose Cleaner er en favorit hos os på Autodude.

UV-stråling fjernes ikke helt af glas, så plast overflader i bilens interiør behøver også at blive beskyttet og behandlet. Med dette formål findes der flere forskellige løsninger af middel – vores favorit er ValetPRO Classic Protectant.

Hvornår bør man gøre bilen klar til sommeren? 

Jo længere du venter på at rense bilen, desto længere når snavset at gro sig ind i bilens lak. Når temperaturen begynder at stige, og varmen stille og roligt begynder at nærme sig, så er det tid til at tage vaskespandene frem. Selvom der kan komme et tilbageslag af vinteren (hvilket kan ske nogle gange), gør en tidlig vask stadig den efterfølgende vaske lettere og enklere!

Bilvask under sommeren

Håndvask af bilen rejser ofte spørgsmål om, hvordan rengøringsmidler og kemikalier, der bruges i bilvask, har en negativ miljøpåvirkning. Vores kunder har også rejst spørgsmålet, så vi har tænkt af klargøre hvordan bilvask påvirker miljøet.

SE HER: At vaske bilen derhjemme – Vigtige ting at tænke på

Glem ikke at nyde sommeren! Når vejret er godt og solen skinner, er bilpleje en virkelig sjov aktivitiet. Husk at selvom bilvasken ved tanken er meget enklere og man slipper for selv at bruge energi til at vaske bilen, så er der større ulemper end fordele ved bilvask i vaskehallen hos din lokale tank. Ved bilvask i vaskehallen så går det meget hurtigt og man sparer tid, men man får i det fleste tilfælde vaskeridser på bilens fine lak, som du kunne have undgået ved bare at vaske den selv, som heller ikke behøver at tage så lang tid. Vi har skrevet en artikel "Maskinvask af bilen – godt eller dårligt?", Læs gerne dette igennem om hvorfor vi ikke anbefaler bilvask i vaskehallen hos din lokale tank.

Behøver du rengøringsmiddel og andre tilbehør til bilvask, så har vi et stort udbud af dette i vores webshop. HELD OG LYKKE MED DIN FORÅRSVASK // AUTODUDE!

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
  • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.