Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Hvordan man rengører og beskytter tekstilbetræk

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

Hvordan gøre man tekstilbetrækket rent?

Tekstil er langt det mest almindelige polstringsmateriale i moderne biler. I størstedelen af ​​alle biler er taget dækket af en eller anden form for tekstil, og i mange biler kan du også finde tekstil på sæder og døre. Ligesom andre overflader på bilen bliver tekstiloverflader også snavset over tid. Tekstil er et porøst materiale, hvilket betyder, at snavs (støv, sand, ler, væske osv.) kan absorberes i stoffet. Det betyder, at du skal bruge lidt andre metoder end ved f.eks. rengøring af lakken.

Tekstiloverflader kan enten rengøres dybt med en tekstilplejemaskine eller en vådstøvsuger eller rengøres lettere med en mikrofiberklud og børste. I denne artikel gennemgår vi, hvordan du rengør tekstiloverflader med begge metoder. Efter rengøring er overfladen også klar til at blive imprægneret med et tekstilbeskyttelsesmiddel, så snavs forhindres i at blive absorberet i materialet. Det gør også fremtidig rengøring meget lettere. Det anbefales at rengøre og beskytte tekstilbetrækket ca. 2-4 gange om året.

1. Rengøring

For at rengøre tekstiler skal du vælge et middel, der ikke beskadiger overfladen, men som samtidig er effektiv nok til at opløse indgroet snavs. I vores sortiment er der et stort udvalg af forskellige tekstilprodukter. Man kan også anvende en universalrens (APC) eller et fortyndet alkalisk affedtningsmiddel. Autodude's Alkaliske Affedtning fortyndet med vand til ca. 2-4% koncentration er f.eks. fremragende til rengøring af tekstiler og er også utrolig prisværdig.

Inden du begynder at rengøre med midler, er det vigtigt at støvsuge sand, grus og andet løst snavs op. Herefter kan du starte selve rengøringsprocessen. Hvis du bruger en tekstilplejemaskine, starter du med at fylde beholderen med rent vand. Du kan opnå det samme resultat med en vådstøvsuger, men så skal du sprøjte vand fra en ekstern sprayflaske. Et tip er at lægge ryglænet så langt ned som muligt, så du også kan rengøre mellem sædepuden og ryglænet. Du er velkommen til at rengøre sædehynde og ryglæn separat, så du arbejder på en lille overflade ad gangen.

Grundig rengøring:

Spray massere af vaskemiddel på overfladen, og lad det arbejde et stykke tid. Herefter kan du arbejde midlet ind med en børste, så det indgroede snavs kommer ordentligt af. Derefter støvsuges snavs og middel med en tekstilplejemaskine eller våd støvsuger. Skyl derefter overfladen med vand, indtil den ikke længere skummer fra vaskemidlet eller beskidt vand er synligt.

For at skylle skal du sprøjte overfladen med vand og opsuge vandet med en tekstilplejemaskine eller vådstøvsuger. Den samme proces gentages på alle overflader. Lad derefter tekstilerne tørre. Lad vinduet være på klem, så fugtigheden kan fordampe ordentligt. Hvis det er muligt, er det godt at lade bilen stå i solen, så tørringen accelereres.

Hurtig vedligeholdelsesvask:

Hvis du ikke har mulighed for eller har brug for en grundig rengøring af tekstilerne, kan du i stedet lave en mindre vedligeholdelsesvask. Du bruger den samme type middel som nævnt ovenfor. Efter støvsugning sprøjtes midlet på overfladen, men det må ikke absorberes i stoffet.

Børst straks overfladen (eller brug en mikrofiberklud) for at løsne snavs og gnid derefter rent med en mikrofiberklud. Til sidst tørres overfladen et par gange med en fugtig mikrofiberklud, så de sidste rester forsvinder. Lad derefter bilen tørre.

2. Beskyttelse

Når overfladen er ren og tør, skal den beskyttes. I vores sortiment finder du flere tekstilimprægneringsmidler, der skaber et vandafvisende beskyttende lag på stoffet. På denne måde forhindres spildte væsker og snavs i at blive absorberet i stoffet, og de kan i stedet let tørres af med papir. Imprægnering reducerer også risikoen for misfarvning, især på lyse sæder, der ellers let kan få pletter fra jeans og lignende. Tekstilimprægneringsmidler finder du her. Proceduren adskiller sig mellem forskellige imprægneringsmidler, så læs brugsanvisningen på flasken eller produktsiden omhyggeligt.

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
  • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.