Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Tlf. +45 32 25 80 01

Håndvask bilen med vaskehandske

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

Ved håndvask af bilen fjernes det løse snavs mekanisk fra overfladen ved hjælp af et rengøringsmiddel. Håndvask er ligesom forvasken vigtig at udføre korrekt for at undgå at skabe nye ridser. Brug aldrig en svamp. Når du bruger en svamp, forbliver snavset på svampens overflade, og den laver nye ridser, når den trækkes hen over lakken. Vi anbefaler, at du i stedet bruger en vaskehandske. En vaskehandske tillader i stedet, at snavset absorberes i dens materiale og bliver ikke liggende på overfladen som et sandpapir. Selv om du minimerer risikoen for at skabe nye ridser ved at bruge en vaskehandske, skal du være forsigtig. Det er ikke en garanti for en ridsefri vaskemetode.

Når du vasker hænder, er det vigtigt at bruge det rigtige rengøringsudstyr. Det er langt den bedste løsning at bruge en vaskehandske i stedet for en svamp. En vaskehandske har den egenskab, at den er meget absorberende og samtidig meget skånsom mod overfladen. Det snavs, der kommer fra overfladen, går ind i dens materiale i stedet for at blive fanget imellem som en svamp, hvilket skaber samme effekt som et sandpapir. Vi anbefaler at bruge en lammeuldshandske eller en langhåret mikrofiberhandske. Hvor dette ikke er muligt, f.eks. ved rengøring af bilfælge, kan du prøve at bruge en mikrofiberhandske i stedet.

Når du skal vælge et vaskemiddel, kan de opdeles i to forskellige kategorier for at gøre det nemmere. For det første er der rengøringsmidler med en stærkere opløsende virkning, der renser dybt. Disse anvendes, når man udfører en komplet, grundig rengøring og behandling af bilen. Disse rengøringsmidler fjerner "alt", herunder den gamle voks. Det modsatte af disse opløsningsmiddelrengøringsmidler er bilshampooer, som er meget mere skånsomme over for den voksbehandlede overflade. Autoshampoo anbefales at blive brugt til vedligeholdelsesvask og ikke, når du har til hensigt at foretage en fuldstændig grundig rengøring og behandling af bilen.

"To spands"-metoden

Når du vasker og kun har én spand, skyller du vaskekluden sammen med vaskemidlet. Dette tilføjer snavs, grus og andre løse partikler til din rengøringsvæske. Når du har skyllet handsken, er der stadig snavs tilbage på vaskehandsken, som så ender tilbage på din bil. Hvis du bruger en spand, er det ikke muligt at få en helt ren vaskehandske. Hvis du bruger to spande, når du vasker din handske, får du en meget renere vaskehandske. Den første spand med vand bruges til at skylle handsken. Når handsken er skyllet, presses vandet ud, hvorefter den sænkes ned i den anden spand med rengøringsmiddel.

Der skal altid anvendes et bundfilter i begge spande. Med et bundfilter, også kaldet grit guards, synker snavset ned i bunden og bliver der. Ved at bruge to spande med bundfilter minimerer du risikoen for at bringe snavset tilbage til bilens lakoverflader.

Autodudes håndvaskguide

 1. Forvask bilen grundigt.
 2. Fordel midlet ud i forhold til producentens instruktioner. Generelt plejer ca. 10 liter vand være nok til en normal personbil. Husk at anvende to vaskespande med bundfilter (grit guards) i bunden af spanden.
 3. Begynd at rengøre bilens reneste overflader først, f.eks motorhovedet og taget. Efterfølgende rengører du de mere snavsede dele. 
 4. Undgå cirkulerende bevægelser når du vasker bilen. Forsøg istedet at have en lige bevægelse frem og tilbage med vaskehandsken, da dette mindsker risikoen for tydlige ridser. Når vaskehandsken er snavset, rengøres den ordenligt i den første vaskepand (skylle spanden). Efterfølgende dyppes vaskehandsken i den anden spand med rengøringsmidlet.
 5. Lad ikke rengøringsmidlet tørre ud på overfladen. Hvis du ikke når at vaske hele bilen på en gang, del bilen op i flere dele og skyl efterfølgende. Skyl af en ekstra gang til sidst.
 6. Tør bilen med et rent tørrehåndklæde. Tørrehåndklædet førres forsigtigt over bilens overflader.

 Anbefalede produkter i dette trin:

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

 • Markedets bedste bilplejeprodukter
 • 60 dages åbent køb med fri retur
 • Sikre betalingsmuligheder
 • Hurtig levering 1-3 dage
 • Billig fragt
 • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
 • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.