Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Behandling af din nye bil

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

Direkte fra samlebåndet til vejen?

En ny bil dufter, føles og ser fantastisk ud. For at få den følelse til at vare ved, er det vigtigt at passe godt på din bil. I løbet af årene vil bilen blive ridset, overfladerne vil falme og blive indgroet med snavs, og interiøret vil blive udsat for alle mulige ubehagelige lugte. En dårlig plejet bil vil hurtigt miste sin værdi, og den helt nye følelse vil kun vare et øjeblik.

Du kan dog bremse ældningen af din bil med nogle få enkle tiltag. Den bedste måde at bevare en bils tilstand og værdi på er at forebygge slid og ældning.

Det er langt mere tidskrævende og tager mere arbejde at genoprette allerede beskadigede overflader til at blive som nye, end at beskytte dem ordentligt i første omgang!

Hvad findes der at beskytte på en ny bil?

På en ny bil er der mange overflader, både indvendige og udvendige, der skal beskyttes, før de udsættes for de belastninger, der opstår, når bilen tages i brug.

Ud over den blanke lak har bilens ydre også andre overflader, der skal beskyttes. Plastdele er meget sårbare og falmer let i sommersolens stærke UV-stråler. Sort er meget mere attraktivt og behageligt end falmet, grå plast. Det samme gælder for dækkene, og ligesom med plastik er det nemt at give dem beskyttelse, så de kan holde sig friske i lang tid!

Se produkter til at beskytte eller genoprette dine plastik-, gummi- og vinyldele her: Plastbehandling

Det er også vigtigt at pleje bilens indvendige overflader, uanset om det er tekstil- eller læderbetræk. Selv på indersiden er der ofte mange dele af plast og vinyl, som ofte udsættes for mekanisk slitage og UV-stråler. Det samme gælder for polstring. Med en snavs- og vandafvisende imprægnering forbliver overfladerne rene og friske i meget længere tid. Det giver dig også mulighed for at rengøre dem med langt blidere midler og mindre arbejde.

Se produkter til beskyttelse eller behandling af læder her: Læderpleje
Se produkter til beskyttelse eller behandling af tekstiler her: Tekstilpleje

Alt i alt kan vi konkludere, at din bil bør beskyttes så mange steder som muligt for at forlænge dens levetid og bevare dens værdi mest muligt. Desuden er det altid meget rarere at sætte sig bag rattet i en ren og frisk bil!

Beskyt din lak

Lakken er det første, du skal tænke på at beskytte. Med en lakforsegling eller voks kan du nemt forhindre korrosion, falmning og vaskeridser i at opstå. For en helt ny bil anbefaler vi en lakforsegling. Det giver langvarig beskyttelse, der forhindrer ridser og modstår stærke kemikalier og forurenende stoffer. Lakforseglinger fungerer bedst på nye biler, da de kræver en lak af bedste stand for at fungere optimalt. I de seneste år er det blevet meget nemt at anvende en lakforsegling, selv for begyndere. Se det meget brugervenlige udvalg af lakforseglinger fra det populære GYEON her: Gyeon EVO.

Hvis du har en ny bil, er det nok med en let vask for at gøre lakken klar til forsegling. Så du behøver ikke at gå igennem hele processen med polering! Hvis du ikke ønsker at påføre lakforseglingen selv, er det en god idé at få hjælp fra et klargøringsfirma. Med en ny lak undgår du også alle de ekstra omkostninger, der normalt følger med at gøre lakken klar til forsegling!

OBS! Hvis du ikke har lyst til at påføre en lakforsegling, kan du naturligvis også få tilstrækkelig beskyttelse med en traditionel voks. Du skal dog påføre voks igen med jævne  mellemrum.

Beskyttelse af plast og gummi

Plastikken bør også behandles, mens den er i ny fabriksmæssig stand. Blegede plastdele kan få en bil til at se gammel ud på ingen tid. En plastbehandling eller plastforsegling af høj kvalitet beskytter plasten i op til et år mod udtværing forårsaget af UV-stråling. Plastforsegling er meget let at påføre selv og behøver ikke at blive udført af en professionel. Her finder du produkter til beskyttelse af plast.

Ubeskyttede dæk har også en tendens til at falme meget hurtigt. Igen er UV-stråling den skyldige, men med den rette beskyttelse kan du holde dine dæk flotte så længe, du vil. De bedste dækforseglinger på markedet er vandafvisende og beskytter mod UV-stråler i op til et år. Her finder du alle vores produkter til beskyttelse af dæk og gummi.

Beskyt bilens interiør

Især set fra førerens synspunkt er det interiøret, der får bilen til at føles ny eller gammel. Hvis den er ren og pæn indeni, er det en sjovere oplevelse at køre hver gang! Det er meget nemt at beskytte bilens indvendige overflader, og det er svært at begå alvorlige fejl. Vinterens fugtighed, sommerens UV-stråler og mekanisk stress hele året rundt (for ikke at nævne det konstante rod med passagerer) er ting, der hurtigt kan ødelægge følelsen af at være i en ny bil.

Instrumentbrættet og andre plastdele bør behandles med silikonefrie plastkonserveringsmidler. Dette forhindrer udtværing og giver et snavs- og vandafvisende lag, som gør fremtidig rengøring lettere. Produkter til indvendige plast- og vinyldetaljer kan findes her.

Hvis du har tekstilbetræk i din bil, er det en god idé at beskytte det med det samme, da det ellers vil begynde at tiltrække støv, fugt og bakterier med det samme. De bedste tekstilimprægneringer kan endda gøre papirhåndklæder vandafvisende - disse bør anvendes. Tekstilimprægnering beskytter mod vand og snavs og gør fremtidig rengøring lettere. Her finder du vores sortiment af tekstilplejeprodukter.

Hvis du har lædersæder, anbefaler vi også, at du beskytter dem. Hvis din bil også har ægte læder, er det vigtigt at genopfriske det med regelmæssige mellemrum med næringsstoffer. Her finder du en hel række artikler om, hvordan du plejer ægte læder, behandlet læder og kunstlæder (husk at se i menuen til venstre for at finde underartiklerne).

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
  • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.