Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Foam Lance – skumvask – hvad er en skumlanse?

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

Hvad er en Foam lance?

Foam Lance er en skum spray/spøjte (også kaldet en skumlance spray), der bruges sammen med en højtryksrenser til at sprede forvaskmiddel. Målet er at rense bilen så meget som muligt inden håndvask.

Skumvask er et revolutionerende trin i bilplejen! Bilvoks, shampoo og andre traditionelle rengøringsprodukter tager årtier at udvikle, men før og efter skumvask blev introduceret på markedet er som nat og dag!

Hvad er det som gør skumlansen så effektiv?

Skumlansen har til opgave sammen med et forvaskmiddel at fjerne snavs fra bilens yderside, uden at du behøver at røre ved bilen. Dette kaldes typisk en forvask. Forvask er det vigtigste trin i bilplejen, da det minimerer risikoen for ridser fra håndvask. Alt det snavs, der fjernes under forvasken, kan ellers forårsage ridser, når det gnides på lakken under håndvask.

Forvask med vand eller andre traditionelle metoder er bedre end ingenting, men det fjerner kun en meget lille del af snavset på lakken. Hvis snavset sidder tilbage ved håndvask af bilen, virker det som sandpapir, der trækkes mod lakken - behøver vi overhovedet at sige, at det ikke er en god idé? Det vil med garanti skabe ridser, og det er den mest almindelige årsag til ridser i lakken.

Skumlansen skaber et tykt skum bestående af en blanding af sæbe, vand og luft. Skummet klæber til den overflade, der skal vaskes, som flødeskum på en kage. Det tager normalt flere minutter, før skummet løber af. Skumlansens overlegne effektivitet er baseret på dens lange virkningstid. Skumlansen opsamler forvaskemidlet fra beholderen, blander det med vand fra højtryksrenseren og luft. Du kan justere tykkelsen af det skum, du ønsker, at din skumlanse skal producere, ved at justere skruen på toppen af skumlansen. At have for tyk skum resulterer ikke altid i øget rengøring.

Skumvask har vist sig at være så effektiv, at regelmæssig grundig skumvask ofte er nok til at holde din bil ren. Skumvask er så enkel og effektiv, at selv skylningen er hurtigere end ved håndvask.

Bestil din Foam Lance her!

Foam Lance – instruktioner

 1. Hæld forvaskmidlet i flasken. Når det bruges korrekt, tager det cirka 1-3 dl middel, afhængigt af valg af middel og bilens størrelse.
 2. Skru flasken fast på mundstykket. Vær sikker på at opsugningsslangen sidder som den skal.
 3. Frigør højtryksrenserens lanse fra håndtaget og fastgør skumlansen på dens plads. Normalt sætter man lansen præcis foran håndtaget.
 4. Juster skummets tykkelse med den sorte skrue ovenpå skumlansen. Den optimale skum er så tykt, at det dræner så langsomt som muligt. For tyndt eller for tykt skum dræner for hurtigt, og vaskeffekten bliver ikke som ønsket.
 5. Juster skumlansens stråle ved at vride på mundstykket. På fælgene og dækkene kan man anvende en lidt mere koncentreret stråle, og en tykkere stråle fungerer godt de fleste andre steder, og det sparer også på midlet.
 6. Fordel et jævnt lag ud på siderne af bilen. At anvende overdrevet meget middel (for tykt lag) gør ikke vasken mere effektiv, tværtimod render midlet hurtigere af.
 7. Lad midlet sidde så længe som muligt, men ikke så længe at det begynder at tørre (undgå at vaske i sollys).
 8. Skift tilbage til højtryksrenserens lance og skyl grundigt af. 
 9. Vi anbefaler til sidst, efter man har vasket bilen og den er tørret af, at man sprøjter rent vand ud gennem foam lancen, så der ikke sidder middelrester i den til næste gang. 

Vælg den rette skumlanse 

Med denne guide sikre du at bestille den rette skumlanse til din højtryksrenser!

1. Adapter

 1. Find ud af hvilket mærke din højtryksrenser er fra. Det begrænser normalt adaptermulighederne til højst 2 alternativer.
 2. Sammenlign højtryksrenserens slange med adapterne på billedet længere nede på siden (billedet findes også på produktsiden for Foam Lance)
 3. Vælg den rette adapter som passer til din højtryksrenser.

BEMÆRK! For de mere usædvanlige producenter er der ingen specifik adapter, men de bruger næsten altid den samme forbindelsesteknologi som enhver anden producent. Hvis en adapter ikke adskiller sig markant fra højtryksrenseren, passer den sandsynligvis!

 

2. Mundstykke og dyse

Hvis du ikke får en jævn stråle med din skumlanse og højtryksrenser, er det sandsynligvis fordi du har den forkerte størrelse på dysen.

 1. Find ud af hvad vandgennestrømningen er i din højtryksrenser (i liter pr. minut). Hvis værdien er angivet i liter i timen, skal du beregne, hvor stort gennemstrømningen er i minuttet.
 2. Vælg et mundstykke som svarer til vandgennemstrømningen i din højtryksrenser. 
 3. Foam Lance leveres med en 1,2 mm dyse som er kompatibelt med de fleste højtrysrensere. Hvis du behøver en større dyse, læg det seperat til i varekurven. Det er nemt at udskifte dysen selv.
 4. BEMÆRK! Anvend ikke en for stor dyse "for en sikkerhedskyld", det gør at skumlansen ikke fungere som den skal. På de fleste af markedets højtryksrensere er vandgennemstrømningen ca. 6-10 liter/minut. I dette tilfælde er det nok med en 1,2 mm dyse, som ikke behøves at byttes.

kompatibilitetstabel for dyse:

 • 6–10 l/min : 1,2 mm (medfølger)
 • 10–13 l/min : 1,4 mm (kan købes separat)
 • 13–16 l/min : 1,6 mm (kan købes separat)
 • 16–19 l/min: 1,8 mm (kan købes separat)

Generelle problemer med skumlansen som kan opstå

 • Problem: Højtryksrenserens vandstrøm er ujævn. Skumlansen "hoster", "hvæser" eller "pulserer".
  • Løsning: Skumlansens dyse er anpasset til en mindre vandstrøm. Byt til en større dyse.
 • Problem: Forvaskmidlet giver ikke den optimale skum, selvom den er indstilt på maksimalt tykhed.
  • Løsning: Skumlansens dyse er tilpasset til en større vandstrømning. Byt til en mindre dyse.
 • Problem: Der kommer kun vand fra skumlansen, selvom der er middel tilbage i flasken.
  • Løsning: Enden har løsnet sig fra skumlansens slange, blevet tilstoppet eller når ikke ned til væsken. Rengør og fastgør slangen nøje.
 • Problem: Der kommer slet ikke noget ud af skumlansen. Hverken skum eller vand. 
  • Løsning: Der sidder snavs i foam lancen. Kontroller at der ikke sidder nogle små sten eller lignende. Rengør mundstykket for en sikkerhedskyld.
 • Problem: Der er lækage fra gevindet på adapteren til skumlansen.
  • Løsning: Forsegl adapteren korrekt med gevindtape.

Dr Dirt-skumlansen i Autodudes sortiment

Dr Dirt Foam Lance er et af de mest populære produkter i Autodudes sortiment. For den gennemsnitlige bilplejer har en skumlanse tidligere været noget helt ukendt. Vi ønsker derfor at sprede viden om, hvordan du plejer din bil på den bedste måde.

Den uhyre populære Dr Dirt G3 er ikke tilfældigt endt i vores sortiment. Vi ville have den bedste skumlanse på markedet, så vi testede 11 forskellige skumlanser fra alle mulige producenter. Vi kørte dem alle med det samme forvaskmiddel og kiggede nærmere på følgende forskellige egenskaber:

 • Kvaliteten af skummet
 • Justeringsmuligheder (forskel mellem min - max)
 • Justeringsmulighederne for strålens bredde.
 • Skumlansens konstruktion, forbindelser, kvalitet og pålidelighed
 • Stabilitet af beholderen

Alle skumlanser som blev testet var stort set de samme udvendigt, men forskellene var ellers store. I nogle skumlanser fik vi ikke en jævn, bred stråle, men den sprøjtede lejlighedsvis rent vand, der skyllede skummet væk, der allerede var på bilen. Nogle skumlanser lykkedes ikke at give et tykt nok skum, eller de gav alt for tyndt og vandet skum, der løb direkte af.

Dr. Dirt og et par andre skumlanser gik videre til finalen, hvor de blev sammenlignet med hinanden og med flere forskellige forvaskemidler. Vores testgruppe bestående af fire personer valgte derefter enstemmigt Dr. Dirt, som derefter blev en del af vores sortiment.

Bestil din Foam Lance her!

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

 • Markedets bedste bilplejeprodukter
 • 60 dages åbent køb med fri retur
 • Sikre betalingsmuligheder
 • Hurtig levering 1-3 dage
 • Billig fragt
 • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
 • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.