Autodude
Nordens største bilplejebutik!

AFFEDTNING – Forskellen på koldaffedtning, alkalisk affedtning og mikroaffedtning

★ OBS! På mobilsiden klikker du på bilplejeguiden på menuen oppe til venstre ved logoet ≡

"Affedtning" er sandsynligvis et af de mest almindelige ord i bilplejeverdenen. Det bruges ofte som et paraplyudtryk til at dække alle midler, der på en eller anden måde opløser fedt og snavs fra bilens udvendige overflader, hvilket kan føre til meget forvirring. I denne artikel skal vi gennemgå de forskellige typer af affedtningsmidler, hvordan de bruges, og hvad forskellene er mellem dem.

Alkalisk affedtning

Lad os starte med det mest almindelige - hvad der ofte omtales, når vi taler om affedtning - nemlig alkalisk affedtning. At noget er alkalisk betyder, at dets pH-værdi er højere end 7, dvs. at det pågældende middel er alkalisk. Alkaliske affedtningsmidler er effektive til opløsning af forskellige typer af organisk snavs, såsom fugleklatter, skimmel, bakterier, fedt, støv og ler. Alkaliske affedtningsmidler er meget alsidige og kan fortyndes med vand, der stort set passer til alle anvendelsesområder.

Ufortyndet fungerer det godt til ekstern vask af bilen, især hvis det er et såkaldt forvaskmiddel eller snow foam, der anvendes i en skumlanse. Hvis du ikke ved, hvad en skumlanse er, kan du læse mere om det ved at klikke på nedenstående link. Hvis du i stedet fortynder den alkaliske affedtning, kan den bruges til at rense alt fra motorrum, fælge og lak til læder, tekstiler og indvendig plast. Hvis du vil, kan det også bruge fortyndet som en universalrengøringsmiddel, såkaldt APC, eller som rengøringsmiddel til mikrofiber- og skumgummiprodukter.

LÆS MERE: FOAM LANCE – HVAD ER DET?

Eksempel på forskellige typer af alkaliske affedtning:

Koldaffedtning

Hvad den alkaliske affedtningsmiddel derimod ikke er i stand til at opløse, er oliebaseret snavs, såsom tjære, lim, olie og asfaltpletter. Dette kræver i stedet en koldaffedtning. Koldaffedtning er mere eller mindre et must om vinteren, når store mængder oliebaseret snavs sætter sig på bilens ydre, såsom vejsalt, olie og asfaltpletter. Koldaffedtning er ofte det første skridt i en bilvask, da det har den bedste effekt på tørre overflader. Koldaffedtning kan slide på klæbemidler og pakninger, så det bør bruges med forsigtighed i f.eks. motorrummet eller omkring vindueskærme.

Eksempel på forskellige typer af kollaffedtninger:

Tjærefjerner

Hvis du foretager en grundig rengøring efter vinteren, bemærker du ofte, at lakken og fælge er dækket af små sorte prikker, som er asfaltpletter. Almindelige rengøringsmidler, såsom en alkalisk affedtning, bider slet ikke på dem, og koldeaffedtning kan ofte have svært ved at klare de hårdeste asfaltpletter. I stedet er der brug for en særlig tjærefjerner, som let opløser selv det mest vanskelige oliebaserede snavs.

Hvorfor kaldes nogle produkter asfaltfjerner og andre tjærefjerner? Der er virkelig ingen knivskarp grænse mellem disse to, men kort sagt kan man sige, at en tjærefjerner er stærkere og mere effektiv mod det oliebaserede snavs end en koldaffedtning/asfaltfjerner. Mens de er mere effektive, er tjæreopløsningsmidler ofte dyrere end koldaffedtning. Effektiviteten af ​​ValetPRO Citrus tjærefjerner skyldes for eksempel, at den indeholder citrusolie, der bruges af professionelle asfaltlæggere, når man rengør tøj med asfaltaflejringer. Derudover gør navnet det lettere at forstå, hvad produktet faktisk er til - i modsætning til det ret abstrakte navn koldaffedtning, som ikke rigtig siger meget til den gennemsnitlige person om, hvad produktet gør.

Eksempel på forskellige typer af tjærefjernere:

Mikroaffedtning

Den tredje type affedtning er en type produkt, som du ikke finder så meget i vores sortiment, men vi vælger stadig at nævne det af hensyn til klarheden. Mikroaffedtning eller superaffedtning er simpelthen en kombination af alkalisk affedtning og koldaffedtning, hvor du får virkningen af ​​begge stoffer i ét. Som med de fleste "alt i en" -løsninger, vil effekten ikke være den samme, som hvis du bruger to separate stoffer. For at få de bedst mulige resultater og være i stand til at holde bilen i topform, anbefaler vi derfor at bruge separate midler til alkalisk affedtning og koldaffedtning. Dette middel kan imidlertid være nyttigt til rengøring af tunge køretøjer, f.eks. lastbiler, skovbrugsmaskiner eller byggemaskiner.

Eksempel på forskellige typer af mikroaffedtninger:

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
  • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.