Autodude
Nordens største bilplejebutik!

Polermaskiner - Forskellen mellem oscillerende og roterende

Polermaskine - Hvad er det?

En polermaskine kan bruges til at fjerne ridser fra lakken. En ridse er en grov rille, som er uden lak. Ved polering fjernes et meget tyndt lag lak omkring ridsen på lakken. Ridsen, dvs. den udhulede rille, er igen på samme niveau som resten af lakken. Ridsen fjernes, og lakken genoprettes.

Polermaskiner findes i forskellige fysiske størrelser, priser og designs. Det kan virke ret svært og kompliceret for nybegyndere, men det er det faktisk ikke. De mindre maskiner er beregnet til små dele, og de større maskiner er beregnet til store overflader. De billigste er billige af lidt forskellige årsager. Der er stor forskel på byggekvalitet, vibrationer og holdbarhed, hvilket både påvirker det endelige resultat af lakken, men også dig som bruger. Der findes masser af forskelligt tilbehør til polermaskiner, som er designet til forskellige materialer, overflader og ridser.

En polermaskine er noget, du investerer i, og det er meningen, at den skal bruges i mange timer i garagen. Vælg en maskine af høj kvalitet. Både din bil og din krop vil takke dig. En billig polermaskine af lavere kvalitet er ikke lige så effektiv, har ikke den samme levetid og skaber langt flere vibrationer. Vibrationer er ikke godt for din krop og noget, du vil kunne mærke efter et par timer i garagen. Hos Autodude sælger vi kun pålidelige polermaskiner af høj kvalitet!

Kort sagt kan polermaskiner opdeles i to forskellige typer, nemlig roterende og oscillerende polermaskiner. Forskellen er, hvordan poleringsskiven bevæger sig, når der poleres. En roterende maskine roterer kun centreret omkring sin egen akse. En oscillerende maskine roterer i en ujævn cirkulær bevægelse, hvor polerhovedet bevæger sig fra side til side, mens det roterer. Lidt ligesom jordens kredsløb om solen.

Der findes to forskellige typer oscillerende polermaskiner, nemlig tvangsroterende og frit roterende. Forskellen mellem disse er, at den tvangsroterende er tandhjulsdrevet, hvilket betyder, at den roterer sammen med den oscillerende bevægelse i et jævnt, forudbestemt spor, som ikke kan påvirkes. Selv hvis du lægger et stort pres på maskinen mod lakken, bevæger den sig i det samme mønster.

I den frit roterende oscillerende polermaskine stopper poleringsskiven med at rotere, når du lægger nok tryk på maskinen ned på lakken (den oscillerende bevægelse fortsætter). Det sikreste valg for en nybegynder er en frit roterende oscillerende polermaskine, da det er svært at beskadige lakken ved et uheld.

Roterende polermaskiner

En roterende polermaskine er populær til grovpolering, når du har lidt dybere ridser. På grund af deres effektivitet er de lidt vanskeligere at håndtere korrekt og kræver en vis oplæring. Når du vælger en roterende maskine, skal du kigge på minimumshastigheden, som bør ligge på omkring 600-700 omdrejninger pr. minut for at sikre en perfekt finish. Det er også godt at vælge en med hastighedskontrol, som holder hastigheden konstant uanset trykket på lakken. Fordelene ved roterende er, at de er mere effektive og vibrationsfrie.

Oscillerende polermaskiner (også kaldt Dual Action - DA)

Den største forskel mellem de forskellige oscillerende maskiner er "kastet" af den oscillerende bevægelse. De fleste maskiner har en rækkevidde på mellem 6-21 mm. Jo større rækkevidde, jo hurtigere opnår maskinen resultater. Det er hurtigere at køre over et stort område, men samtidig sliber den ikke så hurtigt.

Oscillerende maskiner er mindre effektive end roterende maskiner, men de er lettere at få et godt resultat med, især for nybegyndere og på mørke overflader, hvor det er lettere at se fejl. Når du bruger en oscillerende maskine, skal du huske at starte og stoppe maskinen på overfladen. Den største fordel ved oscillerende polermaskiner er, at de er nemme at bruge og svære at begå fejl med. Ulempen er, at de vibrerer mere end roterende maskiner.

Hologram, polerroser og brændt lak - Hvad er det?

Hologrammer, også kendt som polerroser, er "spor" i lakken. Det er uregelmæssigheder i lakken, hvor der er opstået nye mikroridser under poleringen. Hvis du får hologrammer, har du fusket, du har ikke givet poleringen den tid, som den skal tage. Du har helt sikkert brugt en roterende polermaskine. Selv om den roterende maskine er mere effektiv end den oscillerende, er den også mindre overbærende. Hvis du får hologrammer, har du enten poleret for dybt, for længe eller for hurtigt på et sted uden at afslutte ordentligt. For at fjerne hologrammer skal du afslutte med en omhyggelig, skånsom og overfladisk slutpolering. Uden tryk og med en så fin kombination af polerpude og polermiddel som muligt. Med en oscillerende polermaskine er det ikke muligt at få hologrammer, da maskinen aldrig roterer i den samme bane.

Brændt lak er noget, som man hører ret ofte, men som man kun sjældent ser. Det er muligt at brænde lakken, men det er meget svært at brænde den ved et uheld, så der er ikke noget at bekymre sig om. Når man polerer, skaber friktionen mellem polerpuden og lakken varme. Lakken brænder, når du polerer på samme sted i lang tid og med højt tryk. Lakken bliver for varm. Det er svært at brænde lakken, men det er muligt, hvis man ønsker det, og egentlig kun med en mere effektiv roterende maskine. Med den mere overbærende oscillerende polermaskine er det umuligt at brænde malingen, da den ikke når tilstrækkelig varme. Så vi mener ikke, at det er nødvendigt at bekymre sig om brændt lak ved polering, da det sker så sjældent. Men hvis du har en roterende polermaskine, er det godt at være opmærksom på det, når du polerer. Hvis du bruger en oscillerende polermaskine, er der ingen risiko for at brænde lakken.

Jeg har aldrig poleret før, hvordan gør jeg det, og hvad skal jeg vælge?

Vov at prøve. Hold det simpelt. Vi anbefaler, at du starter med en oscillerende polermaskine. Med denne er det svært at begå fejl, og det du polerer bliver bedre end før. Vi anbefaler, at du investerer i et komplet poleringssæt. Disse kommer med alt, hvad du behøver for at komme i gang. Start med den mildeste kombination af polerpude og polermiddel. Hvis det ikke fjerner ridserne, skal du skifte til en grovere pude; hvis det ikke er nok, skal du prøve et grovere polermiddel. Du vil hurtigt lære det fundamentale. Du kan finde vores komplette poleringspakker her.

=> Se Autodude's polermaskiner her!

Problemfri handel

Bilpleje er noget, der er i konstant udvikling - præcis som vores produktsortiment - Hos Autodude finder du både de nyeste produkter og klassiske favoritter fra flere kendte mærker.

Hurtig levering på 1-3 dage

Vores medarbejdere håndterer ordrer løbende. Alle ordrer, der ankommer til os inden kl. 13 på hverdage, sendes normalt samme dag.

100% Tilfreds kunde-garanti

Du kan altid returnere det ubrugte produkt gratis uden forklaring. 100% tilfredshedsgaranti giver dig pengene tilbage ved returnering af ubrugt / uåbnet produkt inden for 30 dage fra købsdatoen. Sikker og problemfri handel ! Læs mere her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEJEPRODUKTER

Produkter og tilbehør til bilpleje udvikler sig konstant - og det gør vores sortiment også. Vi tester konstant nye produkter for at kunne tilbyde vores kunder det bedste sortiment inden for bilpleje. Hos AUTODUDE finder du markedets bedste produkter til en god pris. Velkommen til AUTODUDEs onlinebutik!

AUTODUDE TILBYDER

  • Markedets bedste bilplejeprodukter
  • 60 dages åbent køb med fri retur
  • Sikre betalingsmuligheder
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Billig fragt
  • Gratis forsendelse, når ordreværdien overstiger 749 kr
  • Obs! "Postnord MyPack - Levering til udleveringssted"

VIRKSOMHEDEN BAG AUTODUDE.DK

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 123 43 Farsta

Org. nr: 556974-8238.

BLIV AUTODUDE-INSIDER

Vær først til at få information om nye produkter, anvendelses tips, nye funktioner, kampagner osv. Nyhedsbrevet sendes et par gange om året, oftes under foråret og sommer perioden. Du kan afmelde denne tjeneste når som helst.